گامی کلیدی برای حفظ و افزایش ثروت، مدیریت ریسک در سرمایهگذاری است
مدیریت ریسک در سرمایهگذاری نقشی حیاتی در دنیای پرهیاهوی سرمایهگذاری در حفظ و افزایش ثروت ایفا میکند. سرمایهگذاری بدون در نظر گرفتن ریسک، مانند قماربازی است که احتمال ضرر و زیان در آن بسیار بالا است.
مدیریت ریسک در سرمایهگذاری فرآیندی سیستماتیک برای شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسکهای مرتبط با سرمایهگذاری است. این فرآیند به شما کمک میکند تا با احتمال ضرر و زیان در سرمایهگذاری خود مقابله کرده و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
در این مقاله از گروه مالی و تجاری فرتاک به جزئیات بیشتری درباره ی مدیریت ریسک در سرمایهگذاری می پردازیم
منظور از مدیریت ریسک در سرمایه گذاری چیست؟
اصولاً سرمایهگذاری با ریسک همراه است و با موفقیت و شکست تعریف میشود. بنابراین کسی که اهل سرمایهگذاری باشد، خوب میداند که برای رسیدن به سودی بیشتر از رقبا باید بیشتر هم ریسک کند. در واقع در صورت عدم پذیرش ریسک، باید به سودهای ثابت بسنده کند و تنها در سرمایهگذاریهایی شرکت کند که حداقل سود ممکن را دارد.
بنابراین ریسک در سرمایهگذاری به این معنی است که سرمایهگذار بپذیرد، با یک خرید و فروش ممکن است به سود کلان برسد، اما در عین حال احتمال شکست هم وجود دارد. وقتی صحبت از مدیریت ریسک در سرمایهگذاری میشود، منظورمان هدایت این ریسکها به سمت موفقیت و کاهش احتمال شکست است.
در نگاه کلیتر مدیریت ریسک در سرمایهگذاری در سه مرحله شناسایی ریسک، میزان تأثیر و برنامهریزی استراتژیک خلاصه میشود. برای این کار باید پیش از هر اقدامی ریسکهای پرسود و در عین حال قابل کنترل را بشناسیم و میزان ضرر احتمالی آن را بسنجیم.
بعد از شناسایی و انتخاب بهترین موقعیتهای قابل کنترل، باید اهمیت هر ریسک را هم در مدیریت ریسک در سرمایهگذاری بررسی کنیم. حالا لازم است که هر کدام از پیشنهادهای ریسکی را با توجه به احتمال موفقیت درجهبندی کنیم. در مرحله آخر باید به سراغ یک برنامه استراتژیک برویم تا بتوانیم میزان ریسک و در نتیجه احتمال شکست را کم کنیم.
در واقع هرچه بهتر بتوانیم موقعیت را مدیریت کنیم و خیالمان از میزان بازدهی راحتتر باشد، پرجرئتتر میتوانیم به سراغ خرید و فروشهای پرسودی برویم که هر سرمایهگذاری خطر نزدیک شدن به آن را به جان نمیخرد.
استراتژیهای کلی برای مدیریت ریسک در سرمایه گذاری
یکی از مهمترین مراحل مدیریت ریسک سرمایه گذاری در فرابورس، بورس یا دیگر تجارتها، تعیین استراتژی است. در این مرحله بعد از ارزیابی کامل شرایط، به ترفندهایی نیاز داریم که بتوانیم میزان زیان را در معامله کمتر و آنها را به سمت سود هدایت کنیم. معاملهگرهای حرفهای، استراتژی خود را بر اساس چند اصول کلی طراحی میکنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
پذیرش ریسک سیستماتیک در مدیریت ریسک در سرمایهگذاری
بسیاری از مواقع ریسک به صورت سیستماتیک است. یعنی در خرید و فروش انواع بازارهای مالی تأثیر میگذارد. در واقع به دلیل رکود اقتصادی ناشی از یک اتفاق در کل کشور یا جهان، همه سرمایهگذاریهای مختلف مثل سهام، اوراق بهادار و… با ریسک در معاملات روبهرو هستند.
در چنین مواقعی برای تمرکز بهتر و برنامهریزی هدفمندتر، یک معاملهگر حرفهای باید شرایط را بپذیرد و خود را برای عواقب ریسک تجارت آماده کند. این آمادگی دید افراد را بیشتر میکند تا تصمیمهای کاربردیتر بگیرند.
امنیت بیشتر با انتقال ضررهای احتمالی در مدیریت ریسک در سرمایهگذاری
یکی از نکاتی که برای تنظیم استراتژی در مدیریت ریسک سرمایهگذاری باید در نظر بگیریم، اقداماتی است که با انجام آنها میتوان بخشی از عواقب ریسک را به دیگران واگذار کرد. در واقع گاهی با بستن یک قرارداد شما بخشی از ریسک را به مجموعه دیگری انتقال میدهید؛ در نتیجه در صورت شکست، ضرر کمتری متحمل میشوید. بهعنوان مثال گاهی استفاده از انواع وام یا بیمه میتواند تاحدی در ضرر جبران و مدیریت ریسک به ما کمک کند.
انواع ریسک در مدیریت سرمایهگذاری
ریسک سیستمی: این نوع ریسک به کل بازار یا اقتصاد مربوط میشود و قابل کنترل توسط سرمایهگذار نیست. ریسک نوسانات بازار، ریسک تورم، ریسک سیاسی و ریسک رکود اقتصادی از جمله ریسکهای سیستمی هستند.
ریسک غیرسیستمی: این نوع ریسک به یک دارایی یا صنعت خاص مربوط میشود و با انتخاب صحیح سرمایهگذاری میتوان آن را تا حدی کنترل کرد. ریسک نقدشوندگی، ریسک عملیاتی، ریسک اعتباری و ریسک تکنولوژی از جمله ریسکهای غیرسیستمی هستند.
راهکارهای مدیریت ریسک در سرمایهگذاری
تنوعسازی: سرمایهگذاری در طیف وسیعی از داراییها با ریسکهای مختلف، میتواند تاثیر ریسک سیستمی را بر سبد سرمایهگذاری شما کاهش دهد.
تحلیل و بررسی: قبل از سرمایهگذاری در هر دارایی، به طور کامل آن را تحلیل و بررسی کنید. در مورد ریسکهای مرتبط با آن دارایی اطلاعات کسب کنید و با آگاهی کامل تصمیم به سرمایهگذاری بگیرید.
استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک: ابزارهای مختلفی مانند حد ضرر، میتوانند به شما در کنترل ریسک سرمایهگذاریتان کمک کنند.
برنامهریزی بلندمدت: با برنامهریزی بلندمدت و اهداف واقعبینانه، از سرمایهگذاری خود در برابر نوسانات کوتاهمدت بازار محافظت کنید.
کنترل احساسات: در هنگام سرمایهگذاری، احساسات خود را کنترل کنید و از تصمیمگیریهای عجولانه و هیجانی خودداری کنید.
مشورت با متخصصان: اگر تجربه کافی در سرمایهگذاری ندارید، از مشاوره متخصصان استفاده کنید.
جلوگیری از ضرر و زیان در سرمایهگذاری در مدیریت ریسک در سرمایهگذاری
قبل از سرمایهگذاری، آموزش ببینید: دانش و آگاهی خود را در مورد سرمایهگذاری و ریسکهای مرتبط با آن افزایش دهید.
با احتیاط و گام به گام سرمایهگذاری کنید: از سرمایهگذاری تمام پول خود در یک دارایی یا صنعت خاص خودداری کنید.
سطح ریسکپذیری خود را بشناسید: قبل از سرمایهگذاری، میزان ریسکپذیری خود را ارزیابی کنید و متناسب با آن سرمایهگذاری کنید.
از سرمایهگذاری با پول قرضی خودداری کنید: فقط با پولی سرمایهگذاری کنید که از دست دادن آن ضرری به شما نمیرسد.
احساسات خود را کنترل کنید: ترس و طمع از جمله احساسات مخربی هستند که میتوانند به ضرر شما در سرمایهگذاری منجر شوند.
به طور منظم سبد سرمایهگذاری خود را رصد کنید: عملکرد سرمایهگذاری خود را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز، تغییرات لازم را در سبد سرمایهگذاری خود ایجاد کنید.
همچنین شما میتوانید برای اطلاع از اخبار و قیمت ارز دیجیتال ، خرید و فروش تتر میتوانید به وب سایت آپرکس به نشانی uperexe.com مراجعه کنید .
در بخش سرمایه گذاری مطمئن برای طلا و سکه به وبسایت فروشگاه سکه فرمانیه به نشانی farmaniecoin.ir مراجعه کنید